WEEKENDCLASS

Hej å hå. 
 
 
Har haft en sjukt lång helg med massa roligt. Jag har haft en helgs kurs inne I San Francisco, fredag till söndag. 
Efter många om och men på fredagen kom vi fram till skolan , tre timmar sena haha! Inte mycket som hände. Lite diskussioner och presentation av sig själv så fick vi gå för dagen. 
Lördagen började klockan 8 men massvis av diskussioner och tänkvärda presentationer av lärarena. Eftersom alla var au pairer så blir det väldigt mycket om hur livet är som au pair och vad man upplever. Mycket ögonöppnande (om man nu säger så) och det får en och tänka om på vissa saker och situationer. På eftermiddagen åkte halva gruppen ut till ett område i SF som heter Castro. Castro är delen där de mesta av LGBT personerna bor. Vi var på ett LGBT museum där det var mycket information om hur det var förr och vart man hängde. Lärorikt. Efter gick vi runt och kollade på olika monument och ställen som idag har format LGBT-samhället och som gjort det möjligt för personer som är inom denna "kategorin" att leva ett rätt så normalt och säkert liv. Harvey Milk och Jose Sarria är otroliga människor om gjort så myvket för så många folk. På kvällen åkte vi till skolan igen för lite diskussioner om dagen och för filmen Crash. En riktigt bra film om hur karma påverkar en på det värsta och bästa sättet. Rasism och Sterotyper.  Se den :) 
 
Söndagen möttes vi i China town och fick uppgifter på att gå runt och kolla på olika butiker och monument. Varit där förutom men såg saker jag inte sett förut med så det var roligt å se nya saker :) 
På eftermiddagen fick vi vara voluntärer på Escape from Alcatraz, dock blev det inte direkt så roligt som man brukar tänka sig, vi fick skiftet där vi var tvungen och plocka ner allt stängsel och reklam och städa hela parken dom var i. Ja, sånt behövs ju också göra :) Pizza och en tröja fick vi så jag är glad ändå! :)
 
Efter klassen gick vi till en restaurang och kollade på Warriors matchen och träffa lite nya folk och umgicks. En bra helg helt enkelt. Älskar SF önska rjag kunde spendera mer tid där inne och mer tid med allt fint folk där inne. 
 
 
 
Group B China town.
 
 
 
 
Denna bild är det första man möter om man gå till LGBT museumet i SF haha.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diana och Rose
 
 
 
 
Övergånsgsställen i Castro
Teater bio
Hela grupp B :)
 
old ST marys Catedral
Voluntärer! :D 
Övertrötta! s
 
 
 
 

Kommentera här: